Violet
Giaoan

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Giáo án

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI 12

Nhấn vào đây để tải về
Hiển thị toàn màn hình
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Đỗ Thị Yến
Ngày gửi: 07h:41' 01-05-2008
Dung lượng: 49.0 KB
Số lượt tải: 324
Số lượt thích: 0 người
ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI
MÔN TIẾNG ANH - KHỐI 12
Năm học 2007- 2008
Thời gian làm bài: 150 phút.
Họ, tên thí sinh: ……………………………………………
Số báo danh: ………..

PHONETICS
Pick out the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. (2.5 points)

1. A. weather B. weak C. seat D. beat
2. A. cleaned B. played C. snowed D. brushed
3. A. but B. shut C. put D. cut
4. A. thief B. the C. that D. then
5. A. bones B. courts C. drills D. hands
GRAMMAR AND VOCABULARY
I.Choose the correct words or phrases (3 points)
1. Jack bought us ______ cheese.
A. a few more B. too many C. a lot D. some more
2. We shall _______
A. say him goodbye B. tell him goodbye C. tell goodbye to him D. say goodbye to him
3. _______ bag was it? This man’s.
A. To whom B. Who C. Whose D. Of whom
4. There isn’t _____ in the cupboard.
A. no thing B. anything C. nothing D. something
5. “You look tired”
“I’m _______ I can’t keep my eyes open.”
A. so tired that B. such a tired C. too tired that D. very tired that
6. He is _______ to lift this weight.
A. not strong enough B. enough strong C. strong not enough D. not enough strong
7. She wore the coat ______ the snow.
A. because of B. because for C. thanks to D. because
8. I regret not _____ you that I was unable to come yesterday.
A. to tell B. telling C. tell D. to have told
9. He said, “I write home every week”
In indirect speech, this should read:
A. He said that he wrote home every week B. He told that he wrote home every week.
C. He said that he writes home every week B. He said that I write home every week
10. The more we learn ____
A. we become wise B. we become wiser C. wiser we become D. the wiser we become
11. My parents wouldn’t _______ to the party.
A. allow me go B. allow me to go C. allow me going D. allow to go
12. When I ____ TV last night, a mouse ran across the floor.
A. watch B. watched C. was watching D. am watching
II. Supply the correct form of the words in brackets (2.5 points)
1. He made them _____ hard during the course. (work)
2. I can’t help ____ of my parents while I’m away from them. (think)
3. He was very ______ to be asked to play for Wales. (excite)
4. The map shows the _____ of this species across the world. (distribute)
5. This is a great ______ on your previous work. (improve)
6. If you __________ more slowly, he might have understood you. (speak)
7. Don’t depend on him; he’s a very ________ person. (rely)
8. He prides himself on the ______ of the company. (long)
9. The boy told me that he ________ his train ticket and did not know how he would get home.(lose)
10. After Jessica ______ her degree, she intends to work in her father’s company. (finish)

READING AND WRITING
I. Fill in the gap with one suitable word (2. 5 points)
Jogging does not cost much, (1) ______ a good pair of shoes. You should wear shoes (2) ____ for jogging. Do not use your regular walking shoes (3) ____ , particular if the trails on which you jog are not smooth, you will definitely need good jogging shoes. Shoes designed for jogging are more durable (4) _____ the conditions. Jogging shoes are designed to be more stable (5) _____ regular walking shoes. They are also made (6) _____ quick-drying materials that will keep your feet (7) ____ when you jog, and they offer protection plates (8) ____ protect your feet from stone bruises. You also should (9) ____ suitable clothing. Protect your ankles and lower legs by wearing a sock that is (10) _____ than your usual sock. Wear short that are longer, too. Wear a hat that is breathable and waterproof.
1. A. accept B. except C. effect D. affect
2. A. designed B. drawn C. done D. fixed
3. A. jog B. to jog C. jogging D. jogged
4. A. so B. even C. no matter D. although
5. A. so B. less C. as D. than
6. A. for B. from C. off D. in
7. A. dry B. to dry C. drier D. dryly
8. A. who B. whom C. whose D. that
9. A. design B. wear C. take off D. put on
10. A. long B. more long C. longer D. longest
II. Read the passage and then choose the correct answer (2.5 points)
Advertising has come into existence since the beginning of period when people did not use the barter system, but bought and sold. Before the inventions of newspapers, radio and television, merchants and salesmen used to shout or sing about things that they were selling. Those who were hired to advertise things like that were called criers. They even used musical instruments when crying about their wares. Today, some vendors still do so.
Nowadays, newspaper and magazines are full of advertisements which look attractive and sound interesting. There is no channel on T.V or on the radio without advertisements. Along the streets posters are installed for advertising with many eye-catching pictures. In the store windows, goods of all kinds are displayed and available for every taste. Computers have become the most modern device for advertising. Customers even can buy things by using the internet.
Questions
11. Advertising has come into existence ______
A. since the beginning of the 20th century. B. since people used the barter system.
C. since people began to buy and sell D. since the days of the cavemen.
12. Before the inventions of newspapers, radio and T.V, people advertised ____
A. on computers B. by shouting and singing about their goods.
C. by drawing electric billboards C. all are correct.
13. Those who were hired to shout or sing about the goods which were sold were called ____
A. singers B. shouters C. sellers D. criers
14. Nowadays, on TV _____
A. there are a lot of advertisements. B. there are not any advertisements.
C. advertisements are banned D. B and C are correct
15. Computers ______
A. have no relation to advertising B. are used for getting only information
C. can be used for advertising. D. are not used for advertising.
III. Rewrite each of the following sentence so that it has a similar meaning as the first sentence (3 points)
1. He started investigating the case a week ago.
He has……………………………………………………………
2. Oil was slowly covering the sand of the beach.
The sand ……………………………………………………………..
3. “If I were you, I wouldn’t trust Peter,” she told John.
She advised ………………………………………………………….
4. I think that talking to him is a waste of time.
I think ………………………………………………………….…….
5. They think the owner of the house is abroad.
The owner …………………………………………………….……..
6. I was able to buy the motorbike because Jim lent me the money.
If Jim …………………………………………………………..……




LISTENING

Listen to the tapescript and complete the conversation:(4 points)

Paula: Hi, Lynn! How _____ ______ _______?
Lynn: Oh, hi, Paula. Pretty good, thanks. ______ _____ _______?
Paula: Not bad. Say, you know Bob Wallace, don’t you?
Lynn: Oh, no, ______ _______ ______ _______ . Hi, I’m Lynn Parker.
Bob: _______ _______ _______ _______
Paula: So, how’s everything?
Lynn: Do you really _____ ______ _______
Paula: Of course I do.
Lynn: Well, ______ ______ ______
Paula: But you have a great job.
Bob: ____ _____ _____ _____, Lynn?
Lynn: At AdTech.
Bob: What kind of business is that?
Lynn: It’s a _____ _______ ______.
Bob: So, What do you do?
Lynn: I’m a manager in customer service.
Bob: Well, that sounds interesting.


THE END









Answers:
PHONETICS
Pick out the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. ( mỗi từ đúng 0, 5 điểm)
1.A 2. D 3. C 4. A 5. B
GRAMMAR AND VOCABULARY
I.Choose the correct words or phrases ( mỗi từ đúng 0,25 điểm)
1. D 2. D 3. C 4. B 5. A 6. A 7. A 8. B 9.A 10 D 11. B 12. C
II. Supply the correct form of the words in brackets ( mỗi từ đúng 0,25 điểm)
1. work 2. thinking 3. excited 4. distribution 5. improvement
6. had spoken 7. unreliable 8. length 9. had lost 10. finishes (has finished)
READING AND WRITING
I. Fill in the gap with one suitable word ( mỗi câu đúng 0,25 điểm)

1. B 2. A 3. B 4. C 5. D 6. B 7. A 8. D 9. B 10 C
II. Read the passage and then choose the correct answer ( mỗi từ đúng 0,5 điểm)

11. C 12. B 13. D 14. A 15. C

III. Rewrite each of the following sentence so that it has a similar meaning as the first sentence ( mỗi câu đúng 0,5 điểm)
He has been investigating / has investigated the case for a week.
The sand of the beach was slowly being covered with oil.
She advised John not to trust Peter.
I think it a waste of time to talk to him.
The owner of the house is thought to be abroad.
If Jim hadn’t lent me the money, I wouldn’t have been able to buy the motorbik

LISTENING

Listen to the tapescript and complete the conversation: ( mỗi câu đúng 0,5 điểm)

Paula: Hi, Lynn! How are you doing ?
Lynn: Oh, hi, Paula. Pretty good, thanks. How are you ?
Paula: Not bad. Say, you know Bob Wallace, don’t you?
Lynn: Oh, no, I don’t think so . Hi, I’m Lynn Parker.
Bob: Pleased to meet you.
Paula: So, how’s everything?
Lynn: Do you really want to know ?
Paula: Of course I do.
Lynn: Well, it’s my job.
Paula: But you have a great job.
Bob: Where do you work , Lynn?
Lynn: At AdTech.
Bob: What kind of business is that?
Lynn: It’s a computer solfware company.
Bob: So, What do you do?
Lynn: I’m a manager in customer service.
Bob: Well, that sounds interesting.

 
Gửi ý kiến